Tekstboks: Else Marie Madsen - 3Ullerslev (Lindevang)24.1 1934 - 12.1 1998

   Lisbeth Jensen   |    Sabine Jensen       |    Laura Jensen     |     Niels Jacob Jensen       |       Else Marie Madsen        

Else Marie og Niels Jacob fik efterhånden en stor vennekreds og det giver Niels Jacob sin kone æren for. ”Else Marie var ikke bare en god værtinde, men var så sandelig også god til at skabe kontakter til andre mennesker”. Niels Jacob siger endvidere, at Else Marie var  populær blandt vennerne, både for sine kulinariske evner,  og ikke mindst på sine menneskelige egenskaber.

 

Efter at Niels Jacob og Else Marie havde solgt jorden fra i 1991, blev Else Marie fastansat i 92 som graver ved Avnede Kirke, hvor hun havde været afløser i 17 år. Else Marie var meget glad for det arbejde, og her følte hun.  at hun var kommet på rette hylde….

 

I slutningen af 1997 blev hun alvorlig syg. Hun havde skrantet i flere måneder -  hun havde ondt mange steder i kroppen. Efter flere besøg hos lægen, kunne lægen  ikke komme med nogen diagnose og mente,  at det var en sygehusopgave. Det var lillejuleaften og Else Marie sagde,  at hun gerne ville indlægges. Lægen sagde: ”Da ikke en lille juleaften, fru Jensen”, men Else Marie svarede uden tøven: ”Jeg kan ikke holde det ud derhjemme, jeg har intet forberedt til jul, og jeg er så træt”.

 

Else Marie kom på Nakskov Sygehus. Else Marie tænkte stadig på familien derhjemme, og Niels Jacob siger,  at det lå hende meget på sinde,  at han sammen med hendes mor skulle holde jul hos Lisbeth i Krønge. Det var typisk Else Marie at tænke sådan, trods det at hun var meget syg. Kort efter nytår fandt lægerne ud af at Else Marie havde cancer og at der intet var at gøre. Kræften havde spredt sig og ikke ret mange dage ind i det nye år 1998,  sov hun det meste af tiden, og de sidste tre dage var der ingen kontakt med hende, både på grund af sygdommen, men også fordi hun fik stærkt smertestillende medicin. Den 12. januar døde Else Marie 63 år gammel. Else Marie Jensen blev begravet i Avnede Kirke den 17. januar 1998….

1934Det skete iDet skete den24.1

Som nævnt på forrige side, så var Else Marie en medhjælpende hustru, der også tog del i landbruget og traktor var intet problem for hende. På dette billede er hun i færd med at radrense. Det er selvfølgelig Niels Jacob,  der sidder bagpå…...

Else Marie sammen med sit første barn -  Claus Henrik Jensen, der blev dødt i 1960…..

Her er hun sammen med sine to yngste børn, Lisbeth og Per omkring 1966…..

I 1983 havde Else Marie og Niels Jacob sølvbryllup, og de ses sammen med deres tre børn ved æresporten på Lindevang…..

Fire generationer fra ”Lindevang” samlet ved barnebarnet Sabines dåb i 1992. Else var blevet farmor allerede i 1985, da Claus fik sit første barn, Jacob…..

 

Ane Tavler

 

Få et overblik over de forskellige anetavler i Lindevang slægten

 

 

Lindevangs

Historie

 

Niels Jacob Jensens fødehjem

 

 

Arnakkegaards

Historie

 

Else Marie Madsens fødehjem

 

Krydsgaards

Historie

 

Else Maries slægtninge

 

Erikshøjs

Historie

 

Niels Jacobs slægtninge

 

Harriet & Christian

Jensen

Lindevang

 

Niels Jacobs forældre

 

Helga & Carl

Madsen

Arnakkegaard

 

Else Maries forældre

 

Gårde i

familiens eje

Disse gårde  er, eller har været i  familiens slægts eje

 

 

Forsiden

Else Marie Madsen

Else Marie Madsen 2

Else Marie Madsen 3

Else Marie Madsen 4

 

Else Marie Madsen

Else Marie Madsen 2

Else Marie Madsen 3

Else Marie Madsen 4

Forsiden