Tekstboks:

   Lisbeth Jensen   |    Sabine Jensen       |    Laura Jensen     |     Niels Jacob Jensen       |       Else Marie Madsen        

Konge af Lombardiet

33x - 38xTipoldeforældre

33xTipoldeforældre

Hertug af Normandiet

William I.

Langsværd

Død 17.12 942

 

.

Sprota af Bretagne

 

I deres ægteskab var der 1 søn. Gift anden gang med Esberleng og mor til Rudolf af  Ivra.

Fil:William longsword statue in falaise.JPG

34xTipoldeforældre

Hertug af Normandiet

Rollo

846-933

Grundlægger af Normandiet i 911

 

.

Hertuginde

Poppa af

Vermandois

870-930

 

Fil:Rollo Rouen.jpgBlason Vermandois.png

35xTipoldeforældre

Greve

Pepin I

af Vermandois

 

Pepin (f. 818) var den første Greve af Vermandois, herre af SenlisPéronne, og Saint Quentin. Han var søn af kong Bernhard af Italien og Cunigunda.

Pepin optræder første gang i 834 som en greve til den nordlige del af Seinen og derefter vises som samme igen i 840. I det år, støttede han Lothair I imod Ludvig den Fromme .

NN

 

Pepins hustru kendes ikke, men flere spekulere på om hun var datter af  Theodoric Nibelungens

File: Nibelungenlied manuskript-c f1r.jpgFil: 9705 - Milano - S. Ambrogio - Tesoro - Tomba di Bernardo & bue. Anselmo I - Foto Giovanni Dall'Orto 25-Apr-2007.jpg

Bernard (36) født i 797 i Verman-doisPicardy og døde den 17. April 818 i MilanoLombardiet og var konge af Lombardernes 810-818. Han tilhørte det Karolingiske Dynasti. Billedet herover er Bernard vist sammen med sin far-bror, kejser Ludvig den Fromme.

Bernard var den uægte søn af kong Pepin Italien, den anden legitim søn af kejser Karl. I 810 døde  af en sygdom pådraget ved en belejring af Venedig. Selvom Bernard var uægte,  tillod Karl ham at arve Italien. Bernard giftede sig med en kvinde ved navn Cunigunde, men hvornår  ægteskabet fandt sted, og hvor hendes oprindelse var fra er uklar. De havde en søn, Pepin, greve af Vermandois.

Før 817, Bernard var en betroet agent for sin bedstefar, og hans onkel. Sine rettigheder i Italien blev overholdt, og han blev brugt som en mellemmand til at styre begivenhederne i sin indflydelsessfære (et område hvor en stormagt hævder sin særstilling) - for eksempel, når de i 815 havde modtaget rapporter fra Ludvig den Fromme at nogle romerske adelsmænd havde sammensvoret sig for at myrde pave Leo III, og da han reagerede ved at slagte bagmændene. Kong Bernard blev sendt til at undersøge sagen.

En ændring kom i 817, da Ludvig den Fromme udarbejdede en Ordinatio imperii, detaljering fremtid for Frankerriget. Under dette, hovedparten af ​​den frankiske område gik til Louis 'ældste søn, Lothair, Bernard modtaget yderligere territorium, og selv om hans kongedømme Italien blev bekræftet, ville han være en vasal for Lothair. En versal er et keltisk ord og betyder tjener. Man kan tale om både en vasal som en person og en stat. Det blev senere påstået at kejserinde Ermengarde  som  ønskede Bernard forskydes til fordel for sine egne sønner.  Efter Louis` handlinger begyndte Bernard at plotte med en gruppe stormænd:. Eggideo, Reginhard og Reginhar, den sidste var barnebarn af en Thüringer oprør mod Charlemagne, Hardrad Anshelm, biskop af Milano og Theodulf, biskop af Orléans, blev også anklaget for at blive involveret.

Bernards vigtigste klage var at han var en vasal til Lothair. I praksis var hans faktiske position ikke  blevet slet ændret af vilkårene i dekretet, og han kunne sikkert have fortsat med at regere under et sådant system. Ikke desto mindre kom "delvis sande" rapporter til Ludvig den Fromme, at hans nevø havde planer om at oprette en »ulovlig« - altså uafhængig Regime i Italien.

Ludvig den Fromme reagerede hurtigt på plottet, marcherer syd til Chalon. Bernard og hans medarbejdere blev overrasket, Bernard rejste til Chalon i et forsøg på at forhandle vilkår, men han og hovedmændene blev tvunget til at overgive sig til ham. Louis havde dem taget til Aix-la-Chapelle, hvor de blev forsøgt og dømt til døden. Louis 'nådigt' pendlede deres straffe til blændende, hvilket ville neutralisere Bernard som en trussel uden egentlig at dræbe ham, men processen med at blinding (udført ved hjælp af at trykke på en rødglødende stilethæl til øjet) viste sig så traumatisk, at Bernard døde i smerte to dage efter handlingen var blevet udført. Samtidig havde Louis ladet sine halvbrødre Drogo, Hugh og Theoderic kronrage og begrænset dem til klostre, for at forhindre andre karolingiske slægtninge i at udfordre hovedlinjen. Han behandlede også de skyldige  hårdt for at have konspireret med Bernard. Theodulf Orleans blev fængslet, og døde kort efter at de  sammensvorne blev blindet, gejstlige afsat og fængslet, alle tabt jord og hædersbevisninger.

Pepin eller Pippin (37) var født i april 770 og døde den 8 juli 810  under navnet Carloman, var søn af Karl Den Store og konge af langobarderne (781-810) under ledelse af sin far.

Pepin var den anden søn af Karl og  hans anden kone Hildegard. Han blev født Carloman, men blev omdøbt med det kongelige navn Pepin (også navnet på hans ældre halvbror Pepin Klokkeren, og hans bedstefar Pepin den korte), da han var et lille barn. Han blev gjort til "konge af Italien"  efter faderens erobring af langobarderne  i 781, og kronet af pave Hadrian I med Iron Crown af Lombardiet .

Han var aktiv som hersker af Lombardiet og arbejdede for at udvide Frankerriget. I 791 marcherede hans  Lombard-hær ind i Drava dalen og hærgede Pannonia, mens hans far marcherede langs Donau i Avar territorium. Karl forlod valgkamp til at beskæftige sig med en saksisk oprør i 792. Pepin og Hertug Erik af Friuli fortsatte imidlertid at angribe Avarernes ringformede højborge. Den store Ring of Avarerne, deres  fæstning, blev taget af to gange. Byttet blev sendt til Charlemagne (Karl den Store) i Aachen og omfordelt til alle hans tilhængere og endda til fremmede herskere, herunder kong Offa af Mercia

Hans aktiviteter omfattede en lang, men forgæves belejring af Venedig i 810. Belejringen varede seks måneder og Pepins hær blev hærget af sygdomme i de lokale sumpe og blev tvunget til at trække sig tilbage. Et par måneder senere døde Pepin.

Han havde en eller flere elskerinder, hvis navne ikke er sikkert kendt, og hvis herkomst ikke kendes fra nogen pålidelig kilde, selv om man har gættet på at hun blev kaldt Bertha, og hun er blevet kaldt datter af William af Gellonegreve af Toulouse. Han havde en søn og fem døtre: Adelaide, gift Lambert I af Nantes, Atala, Gundrada, Bertha og Tetrada,  men den ældste er født mellem 800 og Pepins død, som døde før deres bedstefar i 814.  Pepin forventede at skulle arve en tredjedel af sin fars imperium, men han fik det ikke og  Lombardernes trone gik videre til hans uægte søn Bernard, mens imperiet gik til Pepins lillebror Ludvig den Fromme.

36xTipoldeforældre

Kong

Bernard

af Italien og Lombardiet

797-17/4 1818

.

Cunicunde NN

 

Hendes oprindelse kendes ikke men de havde en søn:

 

Greve

Pepin I

af Vermandois

37xTipoldeforældre

Kong

Pepin Carloman

af Lombardiet

770-8.7 810

.

NN

 

I deres ægteskab var der flg. børn:

 

Kong Bernard

Adelaine

Atala

Gundrada

Bertha

Tetrada

 

 

38xTipoldeforældre

Kejser

Karl Den Store

af Frankeriet

.742-28.1 814

Hildegaard

af Vinzgou

 

Karl den Store var gift 10 gange og de 8 af hustruer er kendte. Han fik 18 børn. Datter af greve Gerold af Vinzgou

Fil: Charlemagne.jpg

(37) Kong Pepin Carloman

Kejser Ludvig den Fromme

(38) Karl Den Store også kaldet Charlemagne fik 18 børn deriblandt Kong Pepin I og Kejser (37) Ludvig den Fromme.  Et barnebarn til Ludvig den Fromme, Judith var gift med Baldwin I af Flandern, hvilket gør at Ludvig Den Fromme er 36xtipoldefar.

 

 Se Baldwin af Flandern

 

Karl var en hengiven katolik og fastholdt et tæt forhold til pavedømmet hele sit liv. Da Pave Adrian I var truet af et angreb, styrtede Karl Den Store til Rom for at yde bistand. Herunder et billede af Karl den Store og Pave Adrian I…...

Fil: Charlemagne og pave Adrian I.jpg

 

Sidste

Nyt

 

Ane Tavler

 

Få et overblik over de forskellige anetavler i Lindevang slægten

 

 

Lindevangs

Historie

 

Niels Jacob Jensens fødehjem

 

 

Arnakkegaards

Historie

 

Else Marie Madsens fødehjem

 

Krydsgaards

Historie

 

Else Maries slægtninge

 

Erikshøjs

Historie

 

Niels Jacobs slægtninge

 

Harriet & Christian

Jensen

Lindevang

 

Niels Jacobs forældre

 

Helga & Carl

Madsen

Arnakkegaard

 

Else Maries forældre

 

Gårde i

familiens eje

Disse gårde  er, eller har været i  familiens slægts eje

 

 

Forsiden

Ane tavler

Pigerne - 5xtipoldeforældre

Erikshøj Slægten

Pigerne - tipoldeforældre

Udby Slægten

Pigerne - 5xtipoldeforældre

Madsen Slægten

Mormor - 5xtipoldeforældre

Doll Slægten

Mormor - 7xtipoldeforældre

Ruus Slægten

Pigerne - 2xtipoldeforældre

Krydsgaard Slægten

Tipoldeforældre - 12xtipoldeforældre

Svitzer Slægten

12x - 23xtipoldeforældre

Lett & Unker Slægten

15x - 23xtipoldeforældre

Snafs & Stenbrikke Slægterne

20x - 25xtipoldeforældre

Skinkel Slægten

22x - 24xtipoldeforældre

Lykke Slægten

25x - 32xtipoldeforældre

Glob/Due Slægten

24x - 29xtipoldeforældre

Galen Slægten

28x - 34xtipoldeforældre

Hvide Slægten

34xtipoldeforældre

Gorm Den Gamle