Tekstboks:

   Lisbeth Jensen   |    Sabine Jensen       |    Laura Jensen     |     Niels Jacob Jensen       |       Else Marie Madsen        

Grevskabet Flandern

29x - 37xTipoldeforældre

29xTipoldeforældre

Tostig Jarl

Godwinson

 

Dræbt ved slaget om Stamford Bridge

Den 25. september  1066

 

Tostig Godwinson (død 25 September 1066) var en angelsaksisk jarl af Northumbria og bror kong Harold Godwinson .

Tostig var den tredje søn af Godwin (d. 1053), jarl af Wessex og Kent, og Gytha, datter af Thorgils Sprakaleg. I 1051 giftede han sig med Judith, datter af Grev Baldwin IV Flandern, halvsøster af Baldwin V af Flandern, og tante Matilda af Flandern, som giftede Vilhelm Erobreren.

Læs mere på engelsk Wikipedia

Judith af Flandern  blev født i 1033 i Brügge, det eneste barn af Baldwin IV, greve af Flandern og hans anden kone, Eleanor af Normandiet, datter af Richard II af Normandiet og Judith af Bretagne. Judith havde en ældre halvbror, Baldwin V, greve af Flandern, der efterfulgte deres far ved sin død, som havde fundet sted, da Judith var omkring to år gammel. Judiths niece var Matilda af Flandern, der giftede sig med William og var den første normanniske konge af England, også kendt i historien som "Vilhelm Erobreren". King William var Judiths ældste fætter og var søn af hendes morbror, Robert af Normandiet.

Judith giftede sig, efter at Tostig Jarl Godwinsons blev dræbt i slaget om Stamford Bridge i 1066, med Hertug af Bayern Welf I som 38-årige i 1071. De fik tre børn: Welf II, Henry IX og Kunniza af Bayern.

Judith døde den 5 marts 1094 og blev begravet på St. Martin Kloster, det Benediktiner kloster, som var blevet bygget af hertug Welf på Martinsberg i Weingarten, og havde modtaget Judiths protektion. Hun havde også testamenteret sin storslåede bibliotek og et levn af Kristi Blod til klosteret. Hendes mand Hertug Welf I døde i 1101 på Cypern, mens  han var på vej hjem fra den første korstog.

Baldwin IV Flanders.jpg

Baldwin IV, født ca. 980, var søn af Arnulf II, greve af Flandern (ca. 961-987) og Rozala Lombardiet (950/60 til 1003), på House of Ivrea. Han efterfulgte sin far som Greven af Flandern i 987,  men med sin mor Rozala som regent, indtil han blev myndig.

I modsætning til sine forgængere vendte Baldwin  sin opmærksomhed mod øst og overlader den sydlige del af sit territorium i hænderne på hans vasaller greverne af GuînesHesdin, og St. Pol.

Til den nordlige del af amtet fik Baldwin Zeeland som et len af den hellige romerske kejser Henrik II, mens  den højre bred af Schelde  modtog han Valenciennes i 1013, og dele af Cambresis samt Saint-Omer og den nordlige Ternois i 1120. 

I de franske territorier af Grevskabet af Flandern  forblev overherredømmet  i Baldwins  magt. De organiserede en stor del af kolonisering af marsken langs kysten af ​​Flandern og udvidede havnen og byen Brügge.  Baldwin IV døde den 30 maj 1035.

30xTipoldeforældre

Greve af Flandern

Baldwin IV

980-1035

I DK kendt som

Baldwin den Skæggede

Eleanor af

Normadiet

1011-1171

 

Gift i 1031

 

I deres ægteskab var der en datter

Judith af Flandern

 

Datter af Hertug Richard II af Normandiet (Billedet herunder) og Judith af Bretagne

 

Gift første gang  i 1012 med Ogive af Luxenbourg - de fik sønnen Baldvin V

 

Baldwin IV Flanders.jpgFil: Richard god statue i falaise.JPG

Greve af Flandern Arnulf II (961-987) var søn af Baldwin III Flandern og Mathilde Billung Sachsen, datter af Herman, hertug af Sachsen.  Hans far Baldwin III døde i 962, da Arnulf var bare et spædbarn, mens Arnulf bedstefar, Arnulf I, var stadig live. Da Arnulf I døde tre år senere (965) og en slægtning Baldwin Balso, der døde i 973 reagerede indtil  Arnulf blev myndig  i 976. Da havde Flandern  mistet noget af det sydlige område, som var overtaget af Arnulf I.  Sidstnævnte havde givet nogle dele af Picardie til kong Lothar af Frankrig til at hjælpe med at forsikre sit barnebarns træk, og gav Boulogne som et len til en anden slægtning.  Arnulf døde den 30. marts, 987 i en alder af 26.  Kort efter Arnulf død giftede hans enke sig med Robert II, konge af Frankrig,  hans første kone. 

File:Arnulf I the Great.jpg

31xTipoldeforældre

Greve af Flandern

Arnulf II

961-987

 

Også kaldet

Den Yngre

Rozala af

Lombardiet

961-1003

 

I deres ægteskab var der flg. børn:

Baldwin II

Mathilde

 

Datter af Kong Berengar II af Italien og  Villa af Toscana

Billede af Villa herunder

 

Fil: Susanna of Italy.jpg

32xTipoldeforældre

Greve af Flandern

Baldwin III

940-961

 

Kaldet den Yngre

 

Søn af Arnulf I af Flandern

 

Mathilde af

Sachsen

940-1008

 

Datter af markgreve Oda & Hermann Billung af Sachsen og

(Billedet herunder)

File: Billung u Hildegard.jpg

(34) Baldwin II var far til (34) Adele af Flandern (gift med Knud Den Hellige) og søn af (35) Baldwin I af Flan-dern og Judith, datter af (35) Karl den Skaldede og som sådan en efterkommer af Karl den Store. 

I 884 giftede Baldwin sig med Ælfthryth,  en datter af kong  (34) Alfred den Sto-re af England. 

Karl 2. eller Karl den Skaldede født 823, død 877 var en romersk kejser fra 875, vestfrankisk (svarer stort set til nutidens Frankrig) konge fra 843, konge af Akvitanien 848, konge af Lothringen 869-870 og konge af Italien fra 876.

Karl den Skallede var søn af (36) Ludvig den Fromme, far til   Ludvig den Stammende og far til (35) Judith, som var gift med Baldwin I af Flandern. Farfar var (37) Karl Den Store.

Karl var den sidste konge i det nuværende Frankrig, der også blev kejser. Frankrig fik først titlen tilbage i 1804, da førstekonsul Bonaparte lod sig krone til kejser Napoleon 1. af Frankrig. I de mellemliggende 900 år var det tyske konger, der kåredes til romersk kejser.

 

Judith

af Flandern

1033-1094

 

Judith Flandern, grevinde af Northumbria, og senere hertuginde af Bayern

 

 (1033 - 5 marts 1094) var gift første af Tostig Godwinson, jarl af Northumbria, og for det andet af Welf I, hertug af Bayern.

 

Læs mere

Wikipedia

 

 

File: Judita welf4.jpg

Arnulf I af Flandern

33xtipoldeforældre

var søster til Adele af Flandern, der var gift med kong Knud den Hellige og søn af (34) Greve Baldwin II af Flandern og Ælfthryth af Wessex, datter af (35) Alfred Den Store.

 

Gennem sin mor var han en efterkommer af de angelsaksiske konger i England, og gennem hans far en efterkommer af Karl den Store. Formentlig blev Arnulf opkaldt efter (42)  Sankt Arnulf af Metz  (billedet herunder denne artikel - se også Frankiske Konger), en stamfader til det Karolingiske Dynasti.

 

Efter deres fars død i 918 blev Arnulf greve af Flandern, mens hans bror Adeloft kom til grevskabet Boulogne. I 933 døde Adeloft og Arnulf fik i første omgang begge grevskaber, men senere befordres det til sit barnebarn Arnulf II.

 

Arnulf The Stronger (Den Stærke) udvidede flamsk territorium mod syd, hvor han udnyttede konflikter mellem Charles Simple og Robert I af Frankrig, og senere mellem Louis IV og hans baroner.

 

I sin sydlige ekspansion havde Arnulf I en uundgåelig konflikt med normannerne, der forsøgte at sikre deres den nordlige grænse. Dette førte i 942 til mordet på Hertug af Normandiet udført af Arnulfs mænd. I de senere år voksede truslen fra vikingerne i syd og Arnulf vendte sin opmærksomhed på at reformere Den Flamske Regering…..

 

Se også Frankiske Konger

Saint Arnulf of MetzFil: Charlemagne.jpg

”Karl Den Store kroner sin søn (36) Ludvig den Fromme i 781”

(37) Karl Den Store også kendt som Charlemagne (i bl.a. England og Norge). Statue i Frankfurt fra det 1700-tallet. Indsat Karl Den Stores anden hustru Hildegaard.

Karl Den Store var søn af (38) Pèpin III Den Yngre, konge af Frankerne fra 751-768 (Billedet herunder)

Fil:Pépin the younger.jpg

 

Sidste

Nyt

 

Ane Tavler

 

Få et overblik over de forskellige anetavler i Lindevang slægten

 

 

Lindevangs

Historie

 

Niels Jacob Jensens fødehjem

 

 

Arnakkegaards

Historie

 

Else Marie Madsens fødehjem

 

Krydsgaards

Historie

 

Else Maries slægtninge

 

Erikshøjs

Historie

 

Niels Jacobs slægtninge

 

Harriet & Christian

Jensen

Lindevang

 

Niels Jacobs forældre

 

Helga & Carl

Madsen

Arnakkegaard

 

Else Maries forældre

 

Gårde i

familiens eje

Disse gårde  er, eller har været i  familiens slægts eje

 

 

Forsiden

Ane tavler

Pigerne - 5xtipoldeforældre

Erikshøj Slægten

Pigerne - tipoldeforældre

Udby Slægten

Pigerne - 5xtipoldeforældre

Madsen Slægten

Mormor - 5xtipoldeforældre

Doll Slægten

Mormor - 7xtipoldeforældre

Ruus Slægten

Pigerne - 2xtipoldeforældre

Krydsgaard Slægten

Tipoldeforældre - 12xtipoldeforældre

Svitzer Slægten

12x - 23xtipoldeforældre

Lett & Unker Slægten

15x - 23xtipoldeforældre

Snafs & Stenbrikke Slægterne

20x - 25xtipoldeforældre

Skinkel Slægten

22x - 24xtipoldeforældre

Lykke Slægten

25x - 32xtipoldeforældre

Glob/Due Slægten

24x - 29xtipoldeforældre

Galen Slægten

28x - 34xtipoldeforældre

Hvide Slægten

34xtipoldeforældre

Gorm Den Gamle